Diş estetiği, hekimlik, bilim ve sanatın birlikte uygulandığı, size uygun ideal gülüşünüzü oluşturmaktır. Bu amaçla sağlık, doğallık ve estetiği birleştirerek yüzünüze uygun güzel gülüşü planlamaktır.Etkileyici ve kendine güvenen bir yüz ifadesi için sağlıklı ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak gerekmektedir.

Düzgün ve beyaz dişler, yüz güzelliğinin sembolü olmuştur. Son yıllarda kullanılan teknoloji ve diş hekimliğindeki gelişmelerle estetik bir gülüşe sahip olmanız mümkün olmuştur. Kendiniz için biraz zaman ayırmanız, sağlığınız ve görünüşünüz açısından olduğu kadar özgüveninizin artması açısından da önemlidir.
Günümüzde öne çıkan bir kavram olan estetik diş hekimliği; dişlerin ve ağız ve yüz bölgesinin bir bütün olarak değerlendirilip, sağlık ve estetik açıdan ele alınmasıdır. Burada diş hekiminin bilgi ve tecrübesi kadar, sanatsal görüşü de önemlidir. Doğallığı yakalamak için yüz yapınıza uyumlu formda ve renkte dişler yapılmalıdır. Gülüş tasarımında ele alınabilecek birçok nokta vardır. Her hastaya göre bu kriterler değişmektedir. Cinsiyet, yaş, ten rengi, saç rengi ve ağız ve diş yapısı tasarımı etkileyen kriterlerdir.
Estetik diş tasarımı uygulamasının gerekli olduğu durumlar:
- Dişlerinizde şekil bozuklukları varsa
- Dişlerinizde aşınma ya da kırık varsa
- Dişleriniz aralıklıysa
- Dişlerinizin renginden memnun değilseniz
- Ön dişlerinizde dolgu varsa ve bu dolgular zaman içinde renkleştiyse
- Dişlerinizde sıkışıklık ya da çapraşıklıklar varsa
- Gülerken ellerinizle ağzınızı kapatıyorsanız estetik diş hekimliği uygulamalırına ihtiyacınız var demektir.
Estetik Diş hekimliği Uygulamaları Nelerdir:
- 1.Porselen Laminalar:
Porselen laminalarla aralıklı dişler, aşınmış dişler, belli bir dereceye kadar olan çapraşıklıklar bir hafta içinde tedavi edilebilir. Uygulamaya öncelikle kapsamlı bir muayeneyle başlanır. Sizin istekleriniz doğrultusunda hekiminiz neler yapılabileceği konusunda sizi bilgilendirecektir. Dişlerin hazırlığı lokal anestezi altında olduğu için herhangi bir ağrı hissedilmez. Özel frezlerle dişlerin ön yüzeyinden çok az bir aşındırma yapılarak porselen laminaların yerleşeceği yüzey hazırlanır. Daha sonra dişlerin ölçüsü alınırak laboratuara gönderilir. Laboratuar aşaması ortalama 5 günlük bir süreçtir. Bu süre zarfında dişlerinize geçici kompozit dolgular yapılarak hem görüntü hem de fonksiyon sağlanır. İkinci seansta porselen laminalar hazırlanan yüzeylere yerleştirilerek görüntü açısından değerlendirilir. Bu aşamada beklenilen sonuç elde edilmişse dişlerin yapıştırılması işlemine geçilir. Yapıştırmada ışınla sertleşen özel yapıştırıcılar kullanılır. Porselen laminalar pürüzsüz bir yüzeye sahip oldukları için renkleşmelere karşı dayanıklıdırlar. Oluşabilecek herhangi bir leke de kolaylıkla çıkarılabilmektedir. Işık geçirgenliği de doğal dişi taklit ettiği için son deerce doğal bir görünüme sahiptirler. Porselen laminalar ağız hijyenine dikkat edildiği taktirde 8-10 yıl ağızda kalır. Bu süre sert yiyeceklerin tüketilmesi, bazı parafonksiyonel alışkanlıklar (kalem ısırma, tırnak yeme, diş gıcırdatma) nedeniyle kısalabilir. Düzenli diş hekimi kontrolü çok önemlidir. Laminaların bakımı da doğal dişlerde olduğu gibidir. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı birlikte önerilmektedir - 2.Kompozit Laminalar:
Dişinizi uyuşturmaya gerek olmadan, hiçbir şekilde canınız yanmadan dişlerinizdeki aralık, kırık, şekil bozuklukları gibi problemler kolaylıkla ve estetik bir şekilde çözüme kavuşmaktadır. Doğal diş yapınız bozulmadan, dişleriniz küçültülmeden ve aşındırılmadan dişlerinizin estetik dolgu ile tedavisi yapılır. Üstelik tedavi süresi çok hızlı olup, çalışanlara bir öğle yemeği süresi içinde uygulanabilir. Ayrıca diğer estetik uygulamalarla kıyaslandığında çok daha ekonomiktir . Estetik diş tedavi sonucunuzu önceden görme şansınız da bulunmaktadır.Öncelikle dişiniz işleme hazırlanır, üzerindeki artıklar temizlenir. Özel kompozit dolgu malzemesi dişinize tabakalar halinde yapıştırılarak dişiniz estetik formda hazırlanır. Son olarak da, ince cila frezleri ile düzeltme ve cila işlemi yapılır.